Posts

Posts uit februari, 2017 tonen

De kleur van de Bijbel

Afbeelding
Laat de hemel verheugd zijn, de aarde juichen, de zee bruisen en alles wat daar leeft. (Psalm 96:11) Deze week heb ik als vrijwilliger bij het Nederlands Bijbelgenootschap de Groene Bijbel mogen ontvangen. Dat boek is zelf vooral wit maar met groen zijn Bijbelteksten aangestreept die iets zeggen over de manier waarom God en mensen met de aarde omgaan. Het bevat alle boeken van het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de deuterocanonieke boeken. Deze bibliotheek is nog aangevuld met een serie artikelen en portretten. Die portretten gaan over mensen die gedreven door hun geloof stappen zetten naar een duurzaam leven. Ik moet het allemaal nog lezen maar de eerste indruk is positief. Het is goed om ook op deze manier te laten zien dat geloven niet alleen iets is voor op zondag in de kerk. Ook is geloven niet iets dat alleen achter je eigen voordeur moet blijven. Geloven is een manier van leven. Als je je eigen geloof serieus neemt veranderd je dagelijkse leven. Niet dat ik nu

Rondom het centrum 15-2-2017

Afbeelding
Deze derde en laatste wandeldag in dit extra lange weekend was lekker kort. Een wandeling door Stad Groningen. Klik op de foto's voor een vergroting. De Prinsentuin De zonnewijzer van de Prinsentuin  De Nieuwe Kerk    De winterakonieten bloeien.

Uitwaaien in Groningen 14-2-2017

Afbeelding
Vandaag (14 februari) ben ik gaan wandelen vanaf station Roodeschool naar station Delfzijl. Niet het meest toeristische gebied van Nederland maar voor mij een beetje thuiskomen.  Het strand van Delfzijl vol ijsschotsen. Het monument voor Ede Staal met de tekst van "Credo - Mien bestoan" Ik vroag de wind mor dij verstaait mie nait, Ik vroag de zee dij zingt heur aigen laid, Geef mie de nacht din heb ik onderdak, Doarom, doarom zing ik. Ik zai de vogels tegen d''oavendlucht, Ik denk mien leven in n vogelvlucht, Geef mie de nacht din heb ik onderdak, Doarom, doarom zing ik. Ik wait, der is n tied van komen, En ook n tied van goan, En alles wat doar tussen ligt, Ja, dat is mien bestoan.      De bunkers bij Nansum. De "baai" van Hoogwatum  De kerk van Spijk op zijn eigen eiland.