Posts

Posts uit juni, 2013 tonen

Single

Afbeelding
Sommige dingen kan je beter niet alleen doen. Zo ben ik nu aan het nadenken over een column over alleenstaand zijn in de kerk  en bij het schrijven heb ik jullie hulp nodig.  Kunnen jullie mij helpen met ideeën of belevenissen bij dit thema? Je kan ze naar me mailen post@eilt.nl - ik ben benieuwd! Toevallig las ik net een stuk uit 2012 op  staatgeschreven.nl  met de titel: "De kerk is niet voor singles" . Daarin staan de 'belevenissen' van een single in een kerkdienst op de zondagmorgen. 

Mama lacht

Afbeelding
MAAR MAMA LACHT... “Dan heb je een toekomst, je hoop gaat niet verloren.” Spreuken 23:18. Dementie Er moet een foto gemaakt worden. Een portretfoto voor haar paspoort. Daar zijn allemaal regels aan verbonden. Men moet met een neutrale blik recht in de camera kijken en de mond moet gesloten zijn. Maar mama lacht. Dat is lastig voor de fotograaf want het is een officiële foto voor een officieel document. En de overheid staat er op dat alles volgens zorgvuldige regels verloopt. Maar mama lacht. Zij weet niets over dergelijke regelzucht. Haar zoon heeft haar vanmorgen in de rolstoel naar de begane grond van het huis gebracht waar de fotograaf diverse mensen op de foto moet zetten. Als mama aan de beurt is om voor de camera plaats te nemen. zijn drie mensen bezig om mama recht in de lens te laten kijken. Een verpleegster, de zoon en de fotograaf zwaaien met de armen om de aandacht van mama te trekken. Dat lukt - maar mama lacht. Feest van Herinnering Herinnering speelt een

Finale!

Afbeelding
Op zaterdag 1 juni heb ik het Rondje Ameland gelopen. Ik heb (met een paar blaren) de finish in Hollum gehaald na 49,3 kilometer wandelen. Hierbij de foto's!